31 december 2008

Lilla julafton :)

ALLMÄNT

Tjeenare:)

Idag är jag hur trött som helst eftersom att jag fick gå upp redan klockan 7 imorse. Jag skulle ju följa med mamma och jobba idag. Det var ändå skönt att vända rätt på dygnet igen, så jag är trött på kvällarna. Det var mysigt att vara med mamma på jobbet idag, hon hade bara två kundbesök, sen gick vi och shoppade lite och stannade till på McDonalds. Det var så länge sen jag träffade mamma, så det var skönt att ha lite ensam tid med henne :) När vi kom hem var det dags att börja med maten och förbereda våran lilla julafton (eftersom att jag var hos pappa på den riktiga julafton och ska iväg på nyårsafton så fick vi ta det idag) Jag blev jätteglad för mina presenter och maten var jätte god!

Vi åt fondue med bakpotatis och god sås med sallad! MUMS. I julklapp fick jag en jäättefin väska som jag har velat ha såå mycket. Jag är helt galen i väskor, för er som inte vet ;) Den är brun med guldkedja. Bild kommer upp senare, har inget kort på det än. Jag fick 500:- svenska kronor och 300:- euro till min Cypern resa! Perfekt. Sen så fick jag ett kit med Britney Spears parfymen believe, och den luktar verkligen jättegott! När jag och mamma var på stan idag så hittade jag en jättefin skjorta på H&M.....Jag har letat efter en sån skjorta i två år nu och inte hittat den som har "it".Antingen har det varit krims-krams på och det vill jag inte ha, eller så har det varit för mkt blått, eller gör mycket rött eller något liknande. Jag har verkligen haft en bild på hur den ska se ut i mitt huvud i två år och idag hittade jag ensom var perfekt. Så mamma köpte den ijulklapp till mig :) Sen fick jagävenvälja ut en tröja pårean på BIK BOK, bilder på allt kommer som sagt senare. Min kusin Caroline som bor i norrland hade gjort fina örhängen och ett armband till mig, tack gumman! <3

Innan maten åkte jag och Mikaela in till stan för att snabbt handla lite grejer på Kicks till henne. Det kändes skönt att vi äntligen kan prata igen. Har inte pratat med henne på 5 dagar med idag....och jag har saknat det. Det har varit jobbigt att inte kunna prata med henne och fråga henne saker. Men efter att vi hade varit i stan tillsammans så kändes allting mycket lättare, och det känns så skönt att jag kan fira nyår utan att behöva känna att jag är ovän med min storasyster. Det skiljer bara 1½ år på mig och Mikaela. När vi bodde i Mölndal hade vi inte alls lika bra kontakt som vi har nu, och jag mår så mycket bättre<3 Hon har hjälpt mig genom väldigt mycket som jag inte vet om jag hade klarat utan henne. Vet inte vem jag skulle frågat om inte hon fanns. Är väldigt tacksam över att jag har henne som storasyster...visst vi bråkar, men nämn nån syskonskara som aldrig har bråkat? Jag älskar henne lika mycket för det och skulle inte byta ut henne mot alla pengar i hela världen, aldrig.

 
     mikaela                  alexandra

29 december 2008

Nyår spikat!

ALLMÄNT

Fan vad skönt!
Det blir Mölndal till nyår, det är helt bestämt nu :D Åh vad skönt. Känns lite dumt att lämna mamma och C-G ensamna hemma på både jul och nyår dock, men dom förstår att vi vill fira med kompisarna!

Till en början blir det shopping av mat med brudarna, sen hem och laga middag ihop! Fyra av dom går ju hotell&restaurang på fässberg så det känns tryggt, haha. Mig och matlagning (SAMT BAKNING) är inget säkert kort :P Jag brukar missa nån tsk hit eller dit och antingen ta för mycket eller för lite smör........men whatever! ;)
Efter det blir det röööj med alla mina saknade älsklingar och nu längtar jag som bara den! Ska bli skönt att fira nyår med folk man bryr sig om och älskar.Kyss / a

29 december 2008

Believe in yourself

ALLMÄNT

Believe in yourself...

..hur många gånger jag än hör den meningen så kommer jag aldrig att få mig själv att följa den. Jag trackar ner på mig själv såå många gånger om dagen att jag får mig själv att börja gråta. Det är ju patetiskt. Jag är aldrig nöjd med mig själv utan vill alltid vara nån annan och jag tycker alltid att alla andra är mycket bättre än vad jag själv är. Jag ser aldrig det jag själv har och är bra på, utan vill alltid ha det jag inte har och kunna det jag inte kan. Sen har jag en till svaghet.. Jag jämför mig med människor som är på en helt annan nivå än vad jag är. Jag jämför mig med modeller och kändisar som får fina sminkningar, har råd med de dyraste kläderna och folk från helt andra länder i världen osv.
 
Försöker hela tiden intala mig själv att jag är ju fri från sjukdomar, jag kan gå, jag har en underbar familj, jag har mat på bordet varje dag och vi har råd med skolan. Det är en självklarhet i mina ögon, men inte för alla andra. Vissa verkligen kämpar för att ha råd att sätta sin son/dotter i skolan och gör vad som helst för en bit mat. Vad är det egentligen jag kräver för att vara nöjd med mitt liv och den jag är? Jag blir galen på mig själv.

Jag är så trött på att hela tiden känna att jag inte duger, och ingen annan kommer ju acceptera mig för den jag är om jag själv inte gör det. Jag kommer aldrig glömma den här meningen som en viss person sa till mig för ganska precis ett år sedan; "tänk dig att du själv är din bästa vän. Hade du sagt till din bästa vän ba; fan vad ful du är, och shit vad ful du var i den tröjan!" Det hade jag inte, och jag måste försöka påminna mig själv om det oftare.

Mitt självförtroende har aldrig varit på topp, utan jag har alltid varit osäker, speciellt på mitt yttre och gömt mig för att vara mig själv. Just nu känner jag bara att jag vill börja om på nytt och vara glad för den jag är och se mig själv som min bästa vän. Detta är ett av mina nyårslöften, fler kommer framöver..

Imorgon ska jag upp tidigt och åka med mamma till jobbet :) På kvällen blir det förmodligen lilla julafton eftersom vi var hos pappa under jul.

lots of love / alexandra sohlin