29 november 2009

första advent

ALLMÄNT

Jisses vad tiden går fort! Det är redan första advent och jag har inte handlat en enda julklapp.. Det blir till att göra det snart så att det inte blir panik när julafton börjar närma sig. Jag längtar till julafton på ett sätt, men ändå inte. Det är verkligen hur mysigt som helst med tända ljus och allt sånt som hör julen till (förutom kylan), men 25 december åker andré till thailand och är borta en hel månad :( det gillas inte! Usch vad jobbigt det kommer vara. Nu idag blir det plugg, plugg, plugg innan vi ska till pappa och dricka glögg ikväll.

Hoppas ni får en mysig första advent allihop.


 

/ alexandra sohlin

29 november 2009

cultural care au pair

ALLMÄNT


t r i o n ♥

gammal bild på martina, mig och kajsa..

..men den är guld värd.


Hej på er :)

Till att börja med, ursäkta den dåliga uppdateringen. Jag har haft mycket för mig det sista så jag har inte hunnit blogga så mycket som jag velat, men nu är jag tillbaka igen. I fredags var dansen inställd så jag hjälpte mikaela med städningen i läjet.. hon var däremot nästan helt klar när jag var framme. Efter det var det ridning och kadriljövning! Våran ridgrupp har antagit utmaningen att tävla mot de andra ridgrupperna i en kadriljtävling. Och för er som inte vet vad kadrilj är så kan jag förklara det. Det är när man rider i led, ofta två-och-två och rider ett nummer. Man ska då göra det i precis samma tempo som den man har brevid sig samtidigt som man måste följa med i ledet. Det är krångligt och kräver mycket träning, men det är himla kul! Vi hade även nya hästar i fredags och jag fick en av de snabbaste, ming, och mikaela fick mangan, den näst största hästen i stallet. Att placera dessa två hästar i täten var ingen hit så vi fick allt eftersom placeras längre bak så att alla andra hade någon som helst chans att hänga med, haha ;)

Vid åtta imorse (!) kom mikaela och lisa och hämtade upp mig utanför andré där jag tillbringade natten, och så åkte vi iväg till göteborg. Jag skulle hem till kajsa och dom andra skulle på hundutställning och ställa ut ice för första gången :) Jag och kajsa har alltid pratat om att åka till USA som au pair i ett år efter studenten och passade därför på att gå på ett möte hos cultural care au pair. På bussen in åkte även martina, så hela trion var samlad idag ♥ Mötet var väldigt givande och intresseväckande och dom hade verkligen svar på allt man kunde tänka sig att undra. I slutet innan vi gick hem blev man intervjuad och blev även testad på sina engelska kunskaper.. lite pinigt ;) Men det gick bra som tur var och vi var därifrån strax innan fyra. Vi tog då bussen till mölndal och sen bussen därifrån hem till kajsa i balltorp. Strax innan sex kom mikaela och hämtade upp mig igen och hade då även mamma och c-g i bilen som var hemkommna från thailand! Har saknat dom ♥ Vi fick massor med fina prylar som dom hade shoppat, bilder kommer troligtvis imorgon. Självklart var dom svinbruna och man är själv blek som ett lakan. fy!

Ikväll blev det ingen utgång, men jag har känt suget ända sedan igårkväll måste jag erkänna. Men jag har otroligt mycket annat som jag måste göra som jag fick prioritera denna helg.. bl.a att plugga in världskartan, körkortsteori och annat kul man gärna gör på en lördagkväll.....Imorgon blir det i alla fall lite mys när jag, mikaela, anna och pappa ska ha glöggkväll hemma på östra vallgatan, riktigt mysigt :)

Nu ska jag köra något mer test på världskartan innan jag går och lägger mig. Har laddat ner ett program på datorn där det finns massor med tester på länder i världen. Känner mig riktigt ambitiös ;)


G O D  N A T T


 

/ alexandra sohlin

 

26 november 2009

torsdag morgon

ALLMÄNT


God morgon! :)

Jag ska strax iväg till skolan. Om jag lyckas få upp mikaela ur sängen så att hon kan köra mig.. det blir tredje gången gilt! haha ;) Börjar åtta och slutar fyra. Kvart över fem blir det mörkerkörning med alf på körskolan. Vi hörs ikväll !

/ alexandra sohlin