24 april 2012

Jeans jacket

Min fina pojk överraskade mig när jag kom hem. En ball jeans jacka, vintage, och en söt nalle med texten "I LOVE YOU" väntade i köket när jag kom hem från jobbet. KÄÄÄÄÄR!
Sen hade han städat hela lägenheten, diskat, burit ner alla kartonger och skit sedan flytten ner i förrådet och fixat och donat här hemma. Så uppskattat! :* Nu håller jag på och lagar mat, går sådär dock eftersom att en propp har gått och spisen och ugnen verkar vara drabbat....

23 april 2012

LCHQ

RECEPT

Yes, då var det dags. Jag har hittat en diet som jag tänker ge mig på nu ett tag. Jag har aldrig följt en diet innan, bara ätit som jag velat, vilket egentligen alltid varit väldigt nyttigt och kontrollerat. LCHQ är ganska likt LCHF, men skillnaden är att man inte behöver utesluta kolhydrater helt, utan äta rätt kolhydrater och lagom mängd. Jag tänker göra detta för min egen skull, dels för att jag behöver inspiration i köket och för att jag inte vill gå på en extremdiet där kolhydrater är helt förbjudet, där man ska vräka i sig fett, eller bara äta sallad utan varken protein eller kolhydrater och jag vill inte känna att jag saknar någonting på tallriken. Lite av allt helt enkelt och det bästa av allt är att denna dieten är ganska likt så  jag äter idag. Det är vissa saker som jag kommer utesluta typ bacon, korv osv. Q:et står för Quality och därför ska det vara lite finare kött som kyckling och fisk. I kolhydratsväg blir det mycket quinoa, fullkorns couscous osv.
Jag har läst en del om LCHQ och många som testat den skriver gott om den och att man får mer energi och känner sig bättre i kroppen. Det är det jag är ute efter. Något som kommer bli svårt är att skippa ALLT socker. Inte för att jag är värsta godisråttan idag, men man blir ju alltid sugen när man känner doften på alla fik(!!!!). Jag får hålla mig till min mörka choklad. Däremot något som egentligen inte är tillåtet i någon diet, alkohol. Jag ska på inflyttningsfest i Göteborg helgen och då kommer det glatt firas med vitt vin i glasen och jag kommer göra ett undantag :)
Wish me luck! OR/AND join me!?
Slängde ihop en sallad ikväll med isbergssallad, ruccula, bladspenat, soltorkade tomater, fetaost, körsbärstomater och fläskfilé. Slängde på lite cashewnötter också, men bara för att vi hade det hemma :)