28 maj 2013

Riedel

ALLMÄNT

Godmorgon!
Igårkväll blev vi på jobbet bjudna på en glasprovning inne i stan. Vi var 9 personer som följde med och fick testa olika viner i olika glas. Jag var helt chockad över hur stor skillnad det var, inte på vinerna.. utan glasen! Jag har alltid trott att det handlar om att vinet inte smakar bra och efter det kanske aldrig köpt det vinet igen, men i själva verket så handlar det om att jag druckit ur fel typ av glas. Igår fick vi ett kit med 5 olika vinglas utan fot ifrån märket Riedel. Vi säljer Riedel i butiken och det var därför riktigt kul att lära sig lite om dem. Glasen är anpassade efter vilken typ av druva vinet är gjort på. Vi fick testa två vita viner och hällde först i ett glas för att först lukta på det och sen smaka. Sen hällde vi det till ett annat glas ("fel glas") och både lukten och smaken var helt olika. Helt otroligt! Det blir till att förnya glassamlingen hemma ;) 

Vi blev även bjudna på Italiensk buffé efter provningen och sen kom det fram lite whiskey också! Även där var lukten och smaken helt olika. I det klassiska "Whiskeyglaset" både luktade och smakade whiskeyn skit, men i Grappaglasen var det helt annat. Cool!

27 maj 2013

P!NK

ALLMÄNT WEEKEND

Efter att ha jobbat 7-18 idag mötte jag upp Malin, hennes bror Eric och mamma Petra för att gå på P!NK's konsert i Globen. Malin frågade mig på lunchen idag om jag ville följa med eftersom att hennes pappa inte mådde så bra. Självklart ville jag det, hur gullig och snäll får man bli? ♥ Jag har aldrig direkt lyssnat på P!NK trodde jag, men det visade sig att jag kände till henne bättre än jag trodde. Hon är grym!! Min Spotifylista skall verkligen fyllas på med hennes underbara stämma. Vilken tjej, vilken show och vilken jävla röst hon har. Hon hoppade upp och ner i linor samtidigt som hon sjöng, dansade, krålade på golvet, tog emot gåvor ifrån fansen, svarade på frågor längst fram och avslutade med att flyga över hela Globen. Hon verkligen bjöd på sig själv. Sjukt mäktigt!!! Tack fina ni för att jag fick följa med ♥
God morgon!
Idag - En hel dag tillägnad en av de viktigaste och mest älskade människorna i mitt liv, Mamma ♥ Jag älskar dig mer än ord kan beskriva och hade mer än något annat velat vara i Varberg och kramat om dig idag. Jag har lagt en liten Morsdag-present på Posten, men den kommer inte förrän imorgon.

Jag uppskattar allt du gör för mig och för att du är den du är. Världens vackraste mamma! ♥
Jag saknar er ♥