Shit. Har det verkligen gått två hela veckor sen mitt senaste inlägg? Sjukt vad tiden går. Det har varit full rulle kan jag säga. Jag har hunnit springa Midnattsloppet (på en tid jag är stolt över), tagit vara på dom härliga soldagarna vi haft i Sverige, jobbat, jobbat, jobbat, druckit vin i Hagaparken med favvomänniskor, ätit kvällsmat vid solnedgången i Hornsbergs Strand, jobbat lite till, haft systrarna på besök, varit på Mary Kay möte och även tränat lite. Min Macbook är ju som jag nämnt död och för någon vecka sen blev min mail hackad också så jag har ingen dator jag kan använda och jag gillar inte att blogga från iPaden för där har jag inga roliga bilder. Så av den anledningen har bloggandet blivit lidande.
 
Idag däremot har jag haft en fullspeckad dag på jobbet med massa möten och högt tryck inför årsslut. Som tur var hade jag planer med Malin på eftermiddagen så det gjorde dagen mycket roligare och mitt fokus fick vara på något annat än jobbet för en stund. Vi drack kaffe hemma hos mig och hade en liten spa- &make-up dag. Hur mysigt som helst! Hon fick testa en massa av mina produkter och vi testade lite olika smink och provade ut en passande foundation.

Tack för ikväll hjärtat <3
Igår lagade jag en riktigt god middag. Ni måste testa! Enkel var den faktiskt också, och gick snabbt att göra. Snabbt & enkelt är det som gäller när jag skall laga mat. I alla fall middagar. Frukostar kan  jag lägga hur mycket tid som helst på ;) 

Jag köpte en bit färsk lax häromdagen och hade lite svårt att komma på vad jag skulle göra med den. Det var liksom lite utanför min comfortzone. Har inte köpt det förut för jag är rädd att förstöra den typ.. Haha! Har hållt mig till fryst. HELT annan sak att köpa färsk.. Så mycket mer smaker. Igår gjorde jag världens kanske enklaste grej och det blev succé.  

Börja med att lägga laxbiten i en ungsfast och smord form, salta och peppra. Rör sen ihop creme fraiche och pesto och bred på hela laxen. Ställ in den i ugnen i ca 20 minuter. Temperaturen skall vara 56 grader när laxen är klar.

Under tiden hinner du rosta valnötter i en varm stekpanna så att de får en lagom "bränd" yta. Det går rätt fort så håll koll på dem, tar bara någon minut. Sen ställer du en kastrull med vatten och salt på plattan och låter det koka upp. Under tiden tar du zuccinin och skalar den med en potatisskalare i önskad längd och tjocklek. Ta så långt in tills du kommer till kärnorna. När vattnet kokat upp lägger du i zucciniremsorna och kokar i 1-2 minuter bara. 

Nu är det nog inte så mycket tid kvar på laxen så då kan du börja att lägga upp pastan så länge. Voila! Dinner is served. Tog max 20 mintuer tills allt var klart och zuccinipasta var inte sista gången jag gjorde. Inte färsk lax heller ;)
 

11 augusti 2015

Maxat skafferiet

Åh. Jag älskar känslan när man varit och storhandlat, packar upp allt man köpt och skall ställa allt på plats. Det låter ju sjukt konstigt att älska det inser jag nu. Men jag har ju mina glasburkar i skafferiet som har stått tomma ett tag nu. Så igår fyllde jag på det rejält och jag känner mig typ...rik. Det är liksom fullt och härligt överallt. Burkarna köper man på ICA eller IKEA billigast. Pennan jag skriver på är från Granit. Går att sudda bort med handen/disktrasan eller när du diskar burkarna. 

Mitt bästa tips i snacksväg är kokoschipsen. Dom är söta, knapriga och hur goda som helst. Hade med mig en skål med tranbär, valnötter, mandlar, pumpakärnor och kokoschips som mellis på jobbet idag. Fantastiskt gott! Tips är att köpa Tant Grön's ekologiska nötter/bär/snacks. Finns i de flesta butiker och ofta för multipris, typ 2 för 50kr ♥