27 juli 2015

Just Breathe

ALLMÄNT

#JustBreathe

Jag kände inte till sjukdomen Cystisk Fibros förrän jag träffade en tjej som lider av det. Det är så svårt att greppa innebörden av något som man aldrig har upplevt själv. I många fall kan man sätta sig in i någon annans situation och kanske jämföra med något som man själv gått igenom och stötta på det sättet. Dela erfarenheter med varandra, prata om det och hjälpa varandra. När det kommer till CF är det inte så. Jag kommer aldrig att förstå till 100%, jag kommer aldrig att kunna sätta mig in i hur det är att ha CF, jag kommer aldrig känna hur de känns.

Men det betyder ju inte att det inte finns något man kan göra. Jag köpte ett armband från en tjej som heter Josefin som startat ett projekt för att samla in pengar till forskningen för Cystisk Fibros. Hon skapar jättefina armband med texten "Just Breathe" och anledningen till det var för att CF tog hennes mamma ifrån henne när hon var 12 år. Så fruktansvärt orättvist och tragiskt! 

Gå in och läs på hennes sida JUSTBREATHECF.SE om projektet, beställ ett armband och var med och bidra till forskningen för denna fruktansvärda sjukdom. 100kr kostar armbanden och det är väl investerade pengar. Tillsammans blir det mycket, och med mycket pengar kommer forskningen att komma långt. 

Vad är Cystisk Fibros?
Cystisk fibros, CF, är en ovanlig och obotlig sjukdom som innebär att det slem som finns på kroppens slemhinnor är tjockare och segare än normalt. Det beror på att de körtlar som producerar slemmet inte fungerar som de ska. Främst påverkas lungorna och mag-tarmkanalen. Det sega slemmet stannar kvar i lungorna i stället för att transporteras ut. Det leder till att man får hosta, svårt att andas och upprepade infektioner i luftvägarna. Slemmet täpper också igen bukspottskörtelns gångar, så att man får svårt att ta upp näringsämnen från maten. 
Läs mer här.
 
 
 
Hej där! Mina tre dagar i Stockholm har varit minst sagt intensiva. I torsdags var det drinkar och dans på Mr French följt av ännu mer dans på Musikaliska. I fredags var det kalasväder vilket resulterade i en dag med sol, sushi och vin i Rålambshovsparken. Senare samma kväll dansade vi in på Soap Bar. Igår var det en planerad klippfest som istället blev hemmafest på söder på grund av vårt fantastiska Sverigeväder. Men vi hade sjukt kul ändå och sysselsatte oss med beerpong, fanta&rosé, sköna människor och sen hiphop på Musikaliska. Tre fantastiskt roliga dagar/kvällar! Nu är jag däremot ganska så sliten och trött så nu har jag precis plågat min kropp runt Råstasjön två varv på en helt okej tid för bakiströtta ben. Jag vet att man inte borde träna efter en kväll i alkoholens tecken, men jag behövde röra på mig och rensa tankarna. Bästa medicinen är löpning! Efrersom jag varit sjuk mer än halva semestern så var detta första träningspasset i sommar... Nu jäklar! Nu ska jag in och duscha och invänta min bättre halva. Bio och kvalitetstid :)
25 juli 2015

The party goes on

WEEKEND

Hey igen! Tillbaka i Stockholm igen sen i onsdags. Innan vår roadtrip tillbaka till Stockholm stannade vi en natt i Göteborg och kalasade hos Cecilia. Hemmagjord pizza med päron och getost, mozzarella med tomat och basilika, nachos, melon, vindruvor, drinkar och pangbrudar. Succékväll! Vid midnatt åkte vi in till Port du Soleil och festade vidare. Där dansade vi tills dem stängde och träffade massa med gamla Göteborgsvänner. Hur bra kväll som helst med fantastiska tjejer ♥