Livets fredag

publicerat i hälsa & träning;

För mig i alla fall. En fredag utan planer! Alltså vet ni? Jag är så fruktansvärt trött efter denna veckan men vet inte varför, det har varit en ganska lugn vecka ändå. Efter jobbet idag så tänkte jag att jag skulle ta mig till Odenplan och gymmet. Eftersom att jag går hos naprapaten så har jag inbillat mig att jag inte får träna thai och eftersom jag varit krasslig i halsen så har det varit dåligt med träning även denna veckan. Och på vägen dit så tvekade jag ungefär 183 gånger innan jag faktiskt tog mig dit. Jag var hungrig, trött, tänkte att "jag kommer säkert inte hinna" osv. Jag var seriöst påväg att ta tunnelbanan hem till Liljeholmen istället för att gå upp till gymmet när jag var framme vid Odenplan med 10 minuter tillgodo. Det var nog mest ångest över att jag inte trodde att jag skulle palla 1,5h efter så långt uppehåll. Men jag gick dit och thank god for that! Så himla bra pass. Tekniskt och utvecklande, gjorde att min kondition räckte till också.

När jag kom hem gjorde jag en omelett för jag orkade inte gå och handla. Körde på tre ägg, en skvätt vatten, salt & peppar. Sen hade jag lite salami, soltorkade tomater och några klickar grön pesto i. Det kan jag rekommendera, jättegott faktiskt! Sen en färgglad sallad på sidan av. Det, en varm dusch, en stor skål popcorn och Idol var verkligen den optimala kvällen för mig. Så skönt!

Family ♥

publicerat i weekend;
Bilden är långt ifrån perfekt, men den är perfekt i mina ögon.
Alla mina syskon samlade på en och samma bild. Älskar er oändligt ♥ 

Grönkålspaj w/ gräddädelost & granatäppelkärnor

publicerat i recept;
Detta grymma recept har jag snott ifrån min farmor. Hon lagade tre sorters pajer vid något kalas vi hade och jag blev helt frälst i smakerna i denna pajen. Jag lyckades nästan lika bra som farmor, men det är näst intill omöjligt att laga lika god mat som henne. Ni skall få receptet av mig, det är inte speciellt svårt att göra men resultatet är grymt! Speciellt om man är en granatäppel-fantast som jag :)

För 6 port
Pajdeg
♥ 75g smör
♥ 3dl vetemjöl
1dl kesella

Fyllning

♥ 1 gul lök
♥ 100g grönkål
♥ 2msk smör

Äggstanning

♥ 3 ägg
♥ 1dl kesella
♥ 1dl vispgrädde
♥ 140g gräddädelost

Börja med att sätta på ugnen på 225 grader, sen börjar du med pajdegen. Fördela smöret i mjölet och häll sedan i kesellan. Arbeta ihop det till en deg och tryck ut degen i en form. Nagga degen och låt den stå i kylen 30 minuter. Efter det ska den förgräddas i ugnen i 10 minuter.

Under tiden kan du hacka löken och och strimla kålen, ta bort de hårda delarna. Fräs löken och kålen i en stekpanna. Lägg fyllningen i den förgräddade pajdegen. Vispa sen ihop ägg, kesella och grädde och tillsätt salt och peppar. I med blandningen, strö över osten och sen in i ugnen i 30 minuter till. När pajen är klar och har svalnat toppar du med granatäppelkärnor!