Jag är otroligt svag för pajer, jag tycker det är den perfekta maträtten oavsett om det är i lunchlådan eller till middagen. Det går superfort att förbereda och det går att göra på så många olika sätt. Här kommer ett hälsosammare alternativ till paj, dvs inget smör eller vetemjöl, jag hittade det på den här bloggen när jag surfade runt.

Pajdeg
150 g lättkesella
1dl havregryn
2dl grahamsmjöl
2msk rapsolja
2msk vatten
1tsk salt

Fyllning
2st kycklingfiléer 
olja
salt & peppar 
soltorkade tomat (ca. 8-9st i olja, avrunna) 
1 näva färsk basilika
10st urkärnade svarta oliver  
100g fetaost 
3 ägg 
3 äggvitor 
1½ dl mjölk

Börja med att slå på ugnen på 200 grader.
Därefter blandar du samman alla ingridienser till pajdegen och trycker ut den i en pajform.
Nagga pajskalet med en gaffel och sätt in det i ugnen 10 minuter så att det förgräddas.

Under tiden kan du förbereda det andra.

Strimla kycklingfiléerna och stek upp dem i en panna med olja, salt och peppar.
Skär soltorkade tomater, fetaost, oliver och hacka basilikan.
Fyll pajskalet med innehållet, vispa ihop äggstanningen (3 ägg, 3 äggvitor, mjölk, salt & peppar) och häll sedan över i pajformen.
Ställ in formen i ugnen och vänta 25-30 minuter så är maten klar.

I efterhand kände jag att det hade varit gott med någon sås till, kanske en tsatsiki eller liknande så det är ett tips om du vill göra den här rätten, jag toppade med lite tomater och färsk basilika. Mäktigt och gott!
Linnéa

Jag älskar också pajer och det här lät ju supergott! :)

Svar: Det var det verkligen! :)
Alexandra Sohlin Eriksson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress