Testade ett nytt recept igår som fanns i appen Lifesum jag använder. Lite för lite kolhydrater för mig så jag fick improvisera lite och lägga till mer. Det blev riktigt gott med massor av olika smaker! Ni får orginalreceptet så skriver jag in vad jag la till på slutet :)
 
4 portioner
500 g kyckling
2st vispade ägg
4 msk mandelmjöl
Salt & peppar
Olivolja
1st aubergine
100 g soltorkade tomater
Mynta
50 g fetaost
 
How to
Ställ ugnen på 200°.

Skiva upp auberginen i tunna skivor, lägg den på en plåt med bakplåtspapper och strö över salt. Den kommer efter en stund börja svettas. När den blivit lite svettig torkar du av skivorna med en pappershandduk innan du rostar dem i ugnen ca. 15 minuter. 

Torka kycklingfilén torr med en pappersduk. Förbered en djup tallrik för de vispade äggen och en tallrik till mandelmjölet. Börja med att doppa filéerna i de vispade äggen och sedan mandelmjölet. 

Stek kycklingfiléerna i upphettad olja så att den blir genomstekt. Akta så att den inte blir för torr bara (det blev min). 

Blanda aubergine, soltorkade tomater och smula över fetaosten. Pressa över lite citronjuice och tillsätt salt och peppar. 

Avsluta med några kvistar mynta, then done!

Jag la till babyspenat, sojabönor, mango och istället för fetaost hade jag halloumi. Mums! 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress