Ni var många som frågade efter receptet på mina Snickers bars jag gjorde i helgen efter att jag la upp bilden på Instagram, så här kommer receptet för alla som vill testa. Det tar ca. 3h att göra dessa och det blir ca. 20-25 bars totalt beroende på hur stora bitar man vill ha.

Botten
♥ 100 g mandelmjöl
♥ 3 msk agavesirap
♥ 200 g cashewnötter (blötlagda & sköljda)
♥ 1 dl kokosolja
♥ 3 msk kokosgrädde

Karamellager
♥ 4 tsk jordnötssmör
♥ 200 g dadlar
♥ 2 msk kokosolja
♥ 100 g jordnötter, saltade (rostade jordnötter är ju inte rawfood, men vi gör ett undantag i det här receptet)

Dekoration
♥ Raw choklad (jag hittade ingen raw choklad i butiken så körde på 70% choklad)

Gör så här
Börja med att röra ihop alla ingredienser till bottenlagret i en matberedare tills det blir en jämn smet. Ta fram en passande form och lägg först i ett bakplåtspapper med vikta kanter innan du trycker ut smeten i formen. Var noga med kanterna. Efter det skall botten stå i frysen i en timme.

Blanda sedan alla ingredienser till karamellagret (förutom jordnötterna) i en matberedare tills det blir en jämn smet. Bred karamellagret ovanpå bottenlagret som nu stått en timme i frysen. Häll på jordnötterna (önskad mängd) och tryck ner dem något så att de sitter kvar. In i frysen i ytterligare en timme. 

Nu är det bara några steg kvar. Smält chokladen över ett vattenbad. Ta ut formen ur frysen och dela barsen i önskad storlek. Efter det doppar du bitarna i chokladen och låter de stelna. De skall sedan tillbaka till frysen för bästa resultat! 

Receptet kommer från » denna blogg!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress