Jag blev precis både världsförälder på UNICEF och månadsgivare till Cancerfonden och är sedan tidigare månadsgivare till Oxfam och UNHCR. Jag blir ibland uppringd från olika viktiga organisationer som ber om sitt stöd och man känner sig nästan som en dålig människa om man säger nej.

Jag har behövt göra det några gånger och det tycker jag att man skall göra om man verkligen inte har möjlighet, men jag tror att de allra flesta har möjlighet om man bara tänker efter vad den där lunchen kostade i veckan eller hur mycket man faktiskt lägger på en fika på stan, en ny tröja eller Spotify-prenumeration. Jag säger inte att man skall strunta i att unna sig själv då och då, men om man ställer de olika utgifterna i relation till varandra så vet man i hjärtat vilken som är mest värdefull.

Tillsammans blir våra små gåvor livsavgörande och det känns fantastiskt bra när du skickat in autogiromedgivandet, jag lovar. Och det går fruktanstvärt smidigt via Bank ID/digital signering. Max 1 minut.

Cancerfonden - för de vi älskar
Cancerfondens vision är att besegra cancer. Målet är att färre ska drabbas och fler överleva. För att nå dit arbetar man med forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete. Bli månadsgivare » här!

UNICEF - för barnen
Kämpar för alla barns rätt till en trygg uppväxt. Det finns de som tror att det är omöjligt att förändra världen. Över hela världen kämpar Unicef i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar för att varenda unge ska få den barndom som de har rätt till. Bli månadsgivare » här!

Oxfam - för att vara med och motverka fattigdom
Är en global hjälporganisation som arbetar med människor mot fattigdom i över 90 länder. Visionen är en värld utan fattigdom, där alla kan äta sig mätta och har makt att påverka sin egen framtid. Genom livräddande katastrofinsatser, långsiktiga utvecklingsprojekt och politisk påverkan lindrar man de akuta symptomen, samtidigt som man motverkar de grundläggande problemen. Bli månadsgivare » här!

UNHCR - för att hjälpa till i flyktingkrisen
UNHCR räddar liv, kämpar för flyktingars rättigheter och ger människor på flykt ett liv i säkerhet. Många av världens flyktingkriser känner de flesta av oss inte ens till. FN:s flyktingorgan UNHCR finns på plats världen över för att hjälpa dem - också de vars situation får liten eller ingen uppmärksamhet alls i media. Bli månadsgivare » här!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress