Efter drygt en och en halv vecka är det dags att åka hem till Stockholm igen. Jag behövde verkligen komma bort en liten stund och få tid till familjen. När man åker ner bara över helgen så är det så många måsten som skall hinnas med på några få dagar så man hinner aldrig med allt man vill.

Nu har jag kunnat hitta på massor med familjen samtidigt som jag hunnit träffa många vänner också. Vädret har dock varit ganska dåligt så det har inte direkt varit strandväder. Men jag har hunnit med en dagsutflykt till Halmstad med mamma, Hallifornia när Lisa och Amanda var här, en regnig cykeltur med Nova och pappa till Solviken och Tre Toppar, sena filmkvällar, goda middagar, intensiva shoppingdagar med mamma och igår spelade vi kubb och monopol till 2 på natten. Jag har också hunnit klämma in lite träningspass där i mellan, både thaiboxning, lätt löpning och styrketräning.

Imorgon ska jag upp supertidigt för att ta tåget tillbaka till Stockholm. På kvällen skall jag äntligen få träna på klubben igen, har saknat det sjukt mycket. Skall dessutom vara assisterande instruktör nästa vecka, det har jag sett fram emot! Ni kommit väl?

Här är lite blandade bilder ifrån min semester i Varberg ♥
Jag sitter ofta och klurar på smarta affärsidéer, ni vet, nästa Spotify, Uber.. Något som tar världen med storm och som blir ett must have för alla. Typ Swish! Tänk att vara hjärnan bakom den briljanta idén? Än så länge har jag inte kommit på något revolutionerande, men kugghjulen snurrar för fullt ;)

Hur som helst så laddade jag ner appen Wrapp för några månader sedan efter att mamma rekommenderat den till mig. Jag personligen tycker att det är en briljant idé. Jag älskar rabatter (haha, who doesn't?) men det är så jäkla många gånger som jag glömmer den där lappen hemma eller har lagt den i en jackficka någonstans. Jag tror inte jag är ensam? 
Wrapp har löst det problemet åt oss och samlar alla erbjudanden i sin app och registrerar mina köp för att kunna ta fram intressanta erbjudanden till mig. Det är så jäkla bra, speciellt om det är ett ställe man går till ofta eller om man ska handla något lite dyrare, då känns det alltid lite bättre med några kronor i rabatt. Då kan man ju handla mer... :) 
 
Jag äter ofta ute på luncherna, ibland med kunder och ibland med kollegor och då är stämpelkorten hur bra som helst. Ni vet, köp 5 kaffe få den 6e gratis. Man behöver inte visa upp något i kassan utan köpet registreras automatiskt i appen om du betalar med kortet/korten du anslutit och stämpelkortet blir stämplat efter varje besök. Bra va?

Till exempel så var jag och mamma i Halmstad igår och tog en sen lunch på Espresso House, nu har jag samlat ihop 3/5 stämplar och på mitt 6e besök får jag 50kr tillbaka. I längden blir ju det massor med pengar på favvocafét! Och kommer ni ihåg mina shakers ifrån Stronger som jag bloggade om? Om ni använder appen så finns det 100kr rabatt att hämta som kan användas på hela deras sortiment.

Om ni vill testa på appen så laddar ni ner den i er telefon, den heter Wrapp. Om ni anger alex17 så får ni 100kr att handla för på valfri restaurang. Thank me later ♥♥♥
 
 
Det finns många ställen att vända sig för inspiration. Det är bara att googla på inspiration eller söka på en hashtag på Instagram så får man fram mängder med inspirerande bilder och citat, mest fokus är det väl på träning och mat. Men det blir en väldigt ytlig inspiration för mig, jag får inspiration på vad jag kan göra för övningar på gymmet och snygga kläder att gymma i, men inte så mycket mer än så. 

Jag själv försöker väl också på ett sätt inspirera folk till att träna och dela med mig av den glädje jag får ut av det till andra, för det är det som får mig att må bra ända in i själen. När jag bröt min tå för ett par veckor sen så var det ju som att någon fällde mig precis innan mållinjen. Precis när det började bli allvar och närma sig det jag kämpat så hårt för det senaste halvåret kändes helt plötsligt mycket längre bort. På grund av en jävla tå. Den dagen grät jag nog för hela året tror jag, men det fick mig att inse hur mycket jag faktiskt vill detta.

Men för att hitta sann inspiration så krävs det mer än ett fläckfritt Instagramkonto. Min mamma har alltid varit en otrolig inspirationskälla för mig. Hon har alltid under hela min uppväxt gjort allt hon någonsin har kunnat för att finnas där för mig och min syster, oavsett vad. Det gör så jävla ont i mig ibland att jag bor så långt bort, speciellt nu de senast åren när hon faktiskt behövt mig mer än någonsin. 

För fyra år sedan bröt hon båda handlederna, samtidigt. Kommer aldrig glömma bilden jag fick på henne i en rullstol på sjukhuset, med två gipsade armar och det bredaste leendet. Jag trodde att det var ett skämt först, för vem fan ler så stort när man precis har brutit båda handlederna? Alltså hur kan man ens äta, duscha, skriva, köra bil? Jag hade uppgiven och gråtfärdig kastat in handduken och tyckt synd om mig själv om det hänt mig. Men gipset hade hon i några veckor och sen var det rehab och annan träning för att få tillbaka rörlighet och styrka i handlederna igen. 

6 månader senare ramlar hon ifrån en stege efter ett försök att sätta upp den nyinköpta hall lampan. Hon krossar fotleden, inte bryter eller stukar, utan krossar hela vänster fotled. Det är nu 3 år sedan, 4 större operationer senare och en mindre och hon går fortfarande på kryckor. När det hände hade hon fortfarande inte fått tillbaka styrkan och rörligheten i handlederna vilket gjorde det svårt för henne att hoppa på kryckor. Så det fick bli rullstol, i ett lägenhetshus utan hiss, två trappor upp. Det gjorde att hon i princip blev isolerad i lägenheten, som dessutom saknar balkong.

En annan hade ju lagt sig ner och tyckt synd om sig själv och gett upp för länge sen (läs JAG), men mamma gör sina rehabövningar flera gånger om dagen och tar sig via färdtjänst till gymmet flera dagar i veckan för att så snabbt som möjligt vara tillbaka på benen igen. Eftersom att operationerna inte riktigt gått enligt plan så har det experimenterats lite och man var ett tag inne på att ta ben ifrån höften för att stabilisera upp foten, men det gjorde man aldrig. Steloperation var också ett alternativ, men det är det sista tänkbara för mamma som alltid varit en aktiv person. 

Det gör så jävla ont i mig att se dig bli begränsad i allt du kunnat göra innan och allt du vill göra. Du har alltid stått på egna ben och varit stark i dig själv, och det är du fortfarande. Det finns ingen annan som är så positiv som du, i alla fall utåt sett. Du kämpar med din rehab och anpassar din träning till det du klarar av och det inspirerar mig så himla mycket. Din inställning till livet när allting bara verkar vilja förstöra för en. Din motivation och envishet med att bli starkare och bättre för varje dag som går. Du kanske inte ser det så själv, men det är så jag ser det. Du är en kämpe och det inspirerar mig så sjukt mycket. Just nu rinner tårarna för kinderna, för du förtjänar verkligen inte att må såhär. Hade jag fått en enda önskan så hade det varit att göra dig smärtfri, hatar att se dig med denna smärtan.

Tack för att du är den du är, för att du alltid ställer upp och för att du hjälper mig stå när jag mår som sämst. Och tack Pär för att du funnits (finns) där för mamma och stöttat henne när jag inte kunnat göra det.

Jag älskar dig mamma ♥