1 juli 2017

Chokladfondant

RECEPT

Choklad.. jag kan aldrig få nog ♥

Min och Lisa's nya favvodessert är chokladfondant. När vi var i Varberg senast så bjöd vi famijen på denna och det var minst sagt uppskattat. Tänkte dela med mig av receptet vi använde, det blir ca. 6-8st portioner (I skålar som rymmer 2dl). 
 
230g choklad, 70%
230g smör
8 ägg
330g socker
140g mjöl
6g bakpulver
1 ask hallon

Börja med att sätta ugnen på 180 grader. 

Smält smöret i en kastrull. När den är smält lägger du i chokladen och stänger av plattan, rör om tills den är helt smält.

Blanda socker och ägg i en skål. Häll sedan i chokladmixen och rör om. Blanda i mjöl och bakpulver (använd en sil och sila ner det stegvis). När du rört om och har en jämn smet fördelar du smeten i skålarna, in i ugnen i ca. 12 minuter och sen är det klart! 
 
Toppa med färska bär och servera med vaniljglass. Mumma!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress