Hello! 

Barebells har en utmaning denna veckan där de vill att man skall vara lite kreativ i köket och baka ett spännande recept där någon av deras produkter är en del av ingridienserna. Bidragen skall publiceras med hashtagen #barebellskitchen. 

Jag testade att göra en variant av hallongrottor idag men ersatte hallonsylt med hasselnötslräm ifrån Barebells och fick denna vackra bakelse som resultat. Snabbt som attan gick det att göra men det var för att jag hade allt hemma. Skulle jag gjort dem igen hade jag haft dem något längre i ugnen och det är för att jag valde att göra ganska stora och ganska få kakor istället för mindre och fler, men eftersom att det är ett nytt recept så vågade jag inte ha inne dem för länge. Om ni testar, tipsa gärna om förbättringar. Det tas tacksamt emot :* Smaken var det däremot inget fel på, what's not to like?

2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosflingor
2 tsk kokosolja
2 msk agave sirap
1 nypa havssalt
1 nypa kanel
0,5 dl jordnötssmör
1-2 msk mandelmjölk (jag hade osötad)
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingridienser i en bunke. 
Tillsätt jordnötssmör, kokosolja, mjölk och agavesirap och rör om så att det blir en deg. 
Dela upp degen och rulla ihop till en boll. Lägg i dem i formar och tryck ner en tumme i varje så att det finns plats för fyllningen. 
Lägg en klick Barebells hasselnötskräm i hålen och in med kakorna i ugnen i 5-10 minuter. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress